WordPress - który styl najlepszy?

Tworzenie stron, html, css, php, mysql etc.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat
bravura94
User
Awatar użytkownika
Dołączył: 30 paź 2019
Pochwały: 1
Posty: 20

WordPress - który styl najlepszy?

Post #1 Wysłany: 31 paź 2019 20:28

Wykupiłem Hosting WordPress. Szukam stylu do strony, preferencje poniżej, co chciałbym umieścić na stronie:

- Będę mieć kilka typów asortymentów, chciałbym aby strona mieściła się na "jednej stronie" (bez podstron, tylko przewijanie góra/dół). Przewijając w dół chciałbym mieć zdjęcie w tle, a na nim opis asortymentów z danej kategorii (łącznie 5 kategorii)
- Nie potrzebuje zamieszczać artykułów
- Nie potrzebuje zamieszczać postów ani komentarzy
- Miejsce na logo firmy

Pani Reklama
Reklama
Awatar użytkownika
Dołączył: 14 wrze 2018
Diamenty: 802
Poziom: 30

Reklama

Wysłany: Przed chwilą

Gigusek
User
Dołączył: 03 gru 2018
Pochwały: 53
Diamenty: 97
Posty: 545

Post #2 Wysłany: 31 paź 2019 23:52

Jest tego cała masa, setki, tysiące stylów. Tym bardziej że Twoje wymagania nie są zbyt wygórowane.
Możesz się rozejrzeć za darmowymi stylami lub poszukać czegoś np. na Themeforest.

Z drugiej strony, jeśli nie chcesz ani bloga (podstrona z artykułami), ani innych podstron, to nie rozumiem do czego w ogóle potrzebny Ci wordpress. Zamówienie prostej "wizytyówki" firmy nie byłoby zbyt drogie.

hawa
Elite VIP
Awatar użytkownika
Dołączył: 05 sty 2019
Pochwały: 51
Diamenty: 515
Poziom: 30
Posty: 481

30 poziom kontaZbiórka 2019

Post #3 Wysłany: 02 lis 2019 17:24

@bravura94 zobacz ten motyw:

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby zobaczyć zakodowaną treść
Jest możliwość z podstronami, ale nie muszą one być. Idealnie się sprawdzi jako strona typu "landing page" prezentująca Twoje rzeczy, sam z tego korzystam i polecam. Jest wersja PRO płatna, ale z tej darmowej równie dobrze można w pełni korzystać i strona nie ucierpi na tym, że jest z darmowego motywu.
Gigusek pisze:Z drugiej strony, jeśli nie chcesz ani bloga (podstrona z artykułami), ani innych podstron, to nie rozumiem do czego w ogóle potrzebny Ci wordpress. Zamówienie prostej "wizytyówki" firmy nie byłoby zbyt drogie.
Tak, faktycznie. Wordpress nie jest wtedy jakoś specjalnie wymagany, ale jest bardzo prosty w obsłudze i stworzenie fajnej strony głównej na Wordpressie z wykorzystaniem motywu może być zdecydowanie prostsze niż korzystanie ze strony pisanej w kodzie. Odnośnie landing page bez Wordpressa to ostatnio natknąłem się na bardzo fajny szablon:

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby zobaczyć zakodowaną treść
Jest on bardzo prosty w edycji (co aż się zdziwiłem :) ), no ale wymagane jest chociaż podstawowe rozumienie HTML co jest czym i gdzie. Wygląda to tak:

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby zobaczyć zakodowaną treść
Każdy element można dowolnie edytować, zmienić, usunąć lub dodać coś od siebie - polecam sprawdzić i rozważyć, czy Wordpress będzie lepszy, czy jednak taki landing page podany powyżej. Jest ich z pewnością zdecydowanie więcej (zwłaszcza za darmo), ale to taki pierwszy lepszy z brzegu jaki udało mi się znaleźć i przerobić pod siebie. :witam:
Obrazek

lukbn
User
Dołączył: 09 lip 2019
Diamenty: 5
Posty: 1

Post #4 Wysłany: 02 lis 2019 21:37

Użyj jakiegokolwiek motywu z wtyczką elementor. Tworzyszy zwykła strone i na zasadzie drag&drop umieszczasz elementy które chcesz ;)

Alien7
User
Dołączył: 13 wrz 2018
Pochwały: 7
Diamenty: 27
Poziom: 1
Posty: 38

Post #5 Wysłany: 03 lis 2019 20:14

Motyw GeneratePress z wtyczką Elementor wystarczy, żeby zbudować strone, która wygląda profesjonalnie.

hawa
Elite VIP
Awatar użytkownika
Dołączył: 05 sty 2019
Pochwały: 51
Diamenty: 515
Poziom: 30
Posty: 481

30 poziom kontaZbiórka 2019

Post #6 Wysłany: 04 lis 2019 23:28

@bravura94 Albo program Mobirise też się nada, ale tutaj by trzeba jakiś poradnik obejrzeć jak to ogarnąć, choć można taką stronę tam zrobić w miarę ładną. :P
Obrazek

bravura94
User
Awatar użytkownika
Dołączył: 30 paź 2019
Pochwały: 1
Posty: 20

Post #7 Wysłany: 07 lis 2019 20:02

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, tworzę swoją stronę.

Proszę zajrzeć:

http://www.victulia.pl/

Mam trzy problemy:

Pierwszy problem: Ja mam ustawiony zoom na 75% (Lupa w google chrome), tak strona po prostu wygląda lepiej niż na 100%, jest według mnie bardziej czytelna. Czy mogę ją domyślnie oddalić na 75% zamiast 100% dla wszystkich?

Drugi problem: Jak usunąć komputer z napisem "Baseline"? Nidzie nie mogę znaleźć!

Obrazek

Trzeci problem: Strona główna wydaję się trochę pusta, co byście jeszcze do niej dodali?

bravura94
User
Awatar użytkownika
Dołączył: 30 paź 2019
Pochwały: 1
Posty: 20

Post #8 Wysłany: 08 lis 2019 11:09

up

dcj
VIP
Dołączył: 12 wrz 2018
Pochwały: 20
Posty: 72

Post #9 Wysłany: 08 lis 2019 21:04

@bravura94
W sprawie problemu nr 2 wejdź w: Strony ->Wszystkie Strony-> Home Page - Edytuj->SiteOrgin Layout Slider - Edit->Pod Slider Frames rozwinąć Frame-> Pod Content Open Builder-> Po lewej Site Origin Image - Edit -> Image File -> Choose media-> wybrać/wgrać własną grafikę i wszystko pozapisywać.

Odnośnie tematu z logiem to po aktywacji widgetu z headera szerokość obrazu z logiem zmienia się na 75.5%, dlatego jest taki efekt. Powinno się dać nadpisać .css dla niego.

Autor postu otrzymał pochwałę

bravura94
User
Awatar użytkownika
Dołączył: 30 paź 2019
Pochwały: 1
Posty: 20

Re:

Post #10 Wysłany: 10 lis 2019 16:38

dcj pisze:
08 lis 2019 21:04
@bravura94
W sprawie problemu nr 2 wejdź w: Strony ->Wszystkie Strony-> Home Page - Edytuj->SiteOrgin Layout Slider - Edit->Pod Slider Frames rozwinąć Frame-> Pod Content Open Builder-> Po lewej Site Origin Image - Edit -> Image File -> Choose media-> wybrać/wgrać własną grafikę i wszystko pozapisywać.

Odnośnie tematu z logiem to po aktywacji widgetu z headera szerokość obrazu z logiem zmienia się na 75.5%, dlatego jest taki efekt. Powinno się dać nadpisać .css dla niego.
Dziękuje bardzo!

Up co do reszty :G

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat