Zwrot sprzętu

Postów: 8
Javed
Avatar

Dołączył: 14 paź 2018

Posty: 117

Pochwały: 4

Diamenty: 87

Czy mogę zażądać od sklepu gdzie kupiłem komputer aby oddali mi pieniądze lub wymienili na całkiem inny model dany podzespół (np GPU) z którym są problemy czy za każdym razem muszę czekać na naprawę lub wymianę serwisu producenta . Najpierw dwa razy wysyłali mi płytę główną a teraz prawdopodobnie są problemy z grafiką. Trochę ta sytuacja mnie delikatnie mówiąc wk*rwia sprzęt za ponad 5k a tu takie numery.
michal1910wdz
Avatar

Dołączył: 08 sty 2019

Posty: 159

Pochwały: 24

Diamenty: 127

masz 14dni na zwrot
Autor postu otrzymał pochwałę!


GTX 1050Ti Strix | i7-870 3,60 GHz | Vero L1 500W 80+ | GoodRam 16GB

POZDRAWIAM

Javed
Avatar

Dołączył: 14 paź 2018

Posty: 117

Pochwały: 4

Diamenty: 87

Czyli muszę się z nimi teraz męczyć?
pietrasos
Avatar

Dołączył: 06 paź 2018

Posty: 2350

Pochwały: 668

Diamenty: 37

Poziom konta: 10

@Javed a karty ci nie wymienią? kiedyś pare miechów temu coś chyba już taki temat pamiętam podobny był, gdzie się wypowiadałem, nie wiem czy ty zakładałeś, czy ktoś inny... i to aż takl długo się już z tym męczysz? rzeczywiście przykre to
w jakim sklepie kupowałeś sprzęt?

ps
przypomnij konfiguracje i co się dzieje? trzeba znaleźć albo wadliwy part, albo bottleneck sprzętu, bo może wszystko działa sprawnie, ale coś robi bottlenecka
Autor postu otrzymał pochwałę!

Musisz posłuchać, jeśli cię obchodzi to, kim na prawdę jesteś, po co tu jesteś i dokąd zmierzasz! Czy na prawdę myślisz, że jesteś z tego świata?
Chciej otwórzyć swój umysł nad to, w co wierzyłeś do tej pory.

Spoiler

Javed
Avatar

Dołączył: 14 paź 2018

Posty: 117

Pochwały: 4

Diamenty: 87

@pietrasos masz świetną pamięć. Wczoraj oddałem znów PC-ta bo w Wieśku i GTA 5 były ostre ścinki i tekstury nie wczytywały się tak jak należy. Dzisiaj dostałem odpowiedź że problem leży w zasilaczu. Moja specyfikacja to:
GPU RTX 2070 super
CPU ryzen 3600
Pamięć RAM ddr4 3200 MHz zapomniałem firmy
Płyta główna MSI (niestety) tomahawk b450 max
Dysk SSD 1tb patriot
Zasilacz który jest niby uszkodzony ( tak stwierdzili) be quaiet 600w bronze

Teraz się zastanawiam czy ten zasilacz nie jest przypadkiem za słaby.
michal1910wdz
Avatar

Dołączył: 08 sty 2019

Posty: 159

Pochwały: 24

Diamenty: 127

niech zgadne? X-KOM ?

zasilacz nie jest za słaby do tego zestawu no chyba że było OC.

jeśli masz ścinki i nie wczytują się tekstury to nawet dysk może być winny.
zobacz czy wszystkie kable są dobrze dociśnięte
Autor postu otrzymał pochwałę!


GTX 1050Ti Strix | i7-870 3,60 GHz | Vero L1 500W 80+ | GoodRam 16GB

POZDRAWIAM

Javed
Avatar

Dołączył: 14 paź 2018

Posty: 117

Pochwały: 4

Diamenty: 87

@michal1910wdz no nie zgadłeś może właśnie jakbym kupił w x kom to nie byłoby takich problemów w sumie to sam nie wiem. Sprzęt kupiony w lokalnej firmie polecanej przez niejednego co dziwne. Jakieś pół godziny temu odebrałem Pcta on mi go na ladę a tam k*urwą mać obudowa zagięta . Ja do niego "Wow" a on "Oj przepraszam nie wiem jak to się stało zaraz to naprawimy" i kompa na tył. Już mam ich dosyć. W dodatku dali mi jakiś zastępczy psu i mówi żebym przetestował jak się nic nie będzie działo to ten mój oddadzą do serwisu.
pietrasos
Avatar

Dołączył: 06 paź 2018

Posty: 2350

Pochwały: 668

Diamenty: 37

Poziom konta: 10

Javed pisze:
Płyta główna MSI (niestety) tomahawk b450 max
czemu "niestety"? to dobra płyta dla nie wymagających, ale i tak ma szeroki wahlarz zasbów co droższe płyty
Javed pisze:
Zasilacz który jest niby uszkodzony ( tak stwierdzili) be quaiet 600w bronze

Teraz się zastanawiam czy ten zasilacz nie jest przypadkiem za słaby.
Myślałem, że już był wymieniany, że raz odsyłąłeś zasilacz, albo chyba cały zestaw im wysłałeś do sklepu i ci powiedzieli, że zasilacz. Wymienili go, dali może inny, czy może jeszcze zestaw nie wrócił ze sklepu ? zasilacz może być problemem oczywiście, że tak. zły zasilacz to kłopoty

zasilacz nie jest za słaby do tego zestawu no chyba że było OC.
zgadzam się. 600W pociągnie z luzem Ryzen 9 3950X + RTX2080Ti, a twój zestaw jest o wiiele lżejszy

(!) płyty X570 posiadają 2 x 8-pin lub 8-pin + 4-pin konektory zasilania CPU, a mniejsze zasilacze niż 750W raczej nie posiadają dwóch kabli do zasilania CPU 12V; chyba że jest to zasilacz modularny, gdzie mozna doczepić drugi kabel zakupowany osobno i podczepić do wolnego gniazda zasilania 12V dla PCIE/CPU, np model SPC Supremo FM2 650W Gold, który nie ma dwóch kabli z wtyczkami (EPS 8-pin) do zasilania cpu płyty głównej i drugi trzeba sobie kupić, bo nie mam pewności, czy kabel PCIE może być użyty - może być niezgodna konfiguracja pinów i można zepsuć sobie płytę i podzespoły.. płyty z chipsetem B450 mają tylko jeden EPS 8-pin gniazdo zasilania cpu, więc nie będzie problemów z kablami - to tak na marginesie mówiąc
KOD: ZAZNACZ CAŁYMusisz się zalogować lub zarejestrować, aby zobaczyć zakodowaną treść!
Autor postu otrzymał pochwałę!

Musisz posłuchać, jeśli cię obchodzi to, kim na prawdę jesteś, po co tu jesteś i dokąd zmierzasz! Czy na prawdę myślisz, że jesteś z tego świata?
Chciej otwórzyć swój umysł nad to, w co wierzyłeś do tej pory.

Spoiler

Time: 0,0058s  |  Queries: 8  |  Memory Usage: 1.00 MiB