Przejdź do strony

oplaca sie taki pc za tyle kasy?

Postów: 30
pietrasos
Avatar

Dołączył: 06 paź 2018

Posty: 3321

Pochwały: 893

Diamenty: 37

Poziom konta: 19

@urbanbiffeN ok, sądziłem, że masz problem z niewyraźnym wskażnikiem myszy, a ty mówisz o ekranie, że w 60hz wskaźnik bardziej smuży. lepiej nagrać filmik i wystawić na YT, jak to wygląda

Musisz posłuchać, jeśli cię obchodzi to, kim na prawdę jesteś, po co tu jesteś i dokąd zmierzasz! Czy na prawdę myślisz, że jesteś z tego świata?
Chciej otwórzyć swój umysł i odrzuć wszystko, w co wierzyłeś do tej pory. Przebudźcie się!

Spoiler


Reklama
Avatar

Dołączył: 25 cze 2020

Posty: 34

Diamenty: 543

Poziom konta: 30


urbanbiffeN
Avatar

Dołączył: 29 lis 2018

Posty: 225

Pochwały: 1

Diamenty: 21

ok,

link do filmiku:

KOD: ZAZNACZ CAŁYMusisz się zalogować lub zarejestrować, aby zobaczyć zakodowaną treść!

nie wrzucam na yt bo tam jeszcze sie jakosc spierdzieli

w momencie nagrywania wg gry i monitora jest 144 hz i jakies ~ 300 fps
pietrasos
Avatar

Dołączył: 06 paź 2018

Posty: 3321

Pochwały: 893

Diamenty: 37

Poziom konta: 19

@urbanbiffeN z jakichś powodów twój poprzedni temat został usunięty

sprawdź, czy nie masz właczonego klonowania ekranu , sprzetowe wsparcie dla gpu oraz wyłaczone HDR
Spoiler





i pokaż dane o monitorze w ustawieniach zaawansowanych
Spoiler



w ustawieniach sterownika nvidia control panel na poniższej fotce widać zaznaczoną funkcję Preffered refresh rate (SAMSUNG) na wartość Highest available
Spoiler


powinienes miec tak samo tylko widzoczna twoja nazwa modelu monitora

Musisz posłuchać, jeśli cię obchodzi to, kim na prawdę jesteś, po co tu jesteś i dokąd zmierzasz! Czy na prawdę myślisz, że jesteś z tego świata?
Chciej otwórzyć swój umysł i odrzuć wszystko, w co wierzyłeś do tej pory. Przebudźcie się!

Spoiler


urbanbiffeN
Avatar

Dołączył: 29 lis 2018

Posty: 225

Pochwały: 1

Diamenty: 21



pietrasos
Avatar

Dołączył: 06 paź 2018

Posty: 3321

Pochwały: 893

Diamenty: 37

Poziom konta: 19

czy masz dostępną funkcję nvidia g-sync czy może amd freesync, oczywiście w ustawieniach sterownika ?
czy jestes pewny że w ustawieniach gry, jak cs go w opcjach graficznych jest ustawiony refresh rate = 144Hz oraz vsync off?

zoptymalizuj ustawienia jak w tymtemacie podałem. podaje linka jeszcze raz, bo nie jestem pewny czy zdążyłeś zapoznac się z tymi tutorialami, nim twój poprzedni temat usunięto
KOD: ZAZNACZ CAŁYMusisz się zalogować lub zarejestrować, aby zobaczyć zakodowaną treść!

Musisz posłuchać, jeśli cię obchodzi to, kim na prawdę jesteś, po co tu jesteś i dokąd zmierzasz! Czy na prawdę myślisz, że jesteś z tego świata?
Chciej otwórzyć swój umysł i odrzuć wszystko, w co wierzyłeś do tej pory. Przebudźcie się!

Spoiler


urbanbiffeN
Avatar

Dołączył: 29 lis 2018

Posty: 225

Pochwały: 1

Diamenty: 21

nie mam opcji o ktorych piszesz

w tych filmikach nie ma nic co by mi pomoglo

tak jak mowilem

144 hz wyglada jak 60 hz widze to na pulpicie po ruchach myszka, praktycznie nie ma roznica, prawdopodobnie nie ma, ciezko mi powiedziec bo juz mi sie bania zryla..

wczoraj bylem u kogos kto ma 144 i tak to latalo ze myslalem ze to 240 hz..

pietrasos
Avatar

Dołączył: 06 paź 2018

Posty: 3321

Pochwały: 893

Diamenty: 37

Poziom konta: 19

a twój model to nie czasem g2460pf ?
tu sa jakies stery + soft di mnodelu g2460pf, spróbuj je zainstalować
KOD: ZAZNACZ CAŁYMusisz się zalogować lub zarejestrować, aby zobaczyć zakodowaną treść!

Musisz posłuchać, jeśli cię obchodzi to, kim na prawdę jesteś, po co tu jesteś i dokąd zmierzasz! Czy na prawdę myślisz, że jesteś z tego świata?
Chciej otwórzyć swój umysł i odrzuć wszystko, w co wierzyłeś do tej pory. Przebudźcie się!

Spoiler


urbanbiffeN
Avatar

Dołączył: 29 lis 2018

Posty: 225

Pochwały: 1

Diamenty: 21

nie, g2460fq, instalowalem sterowniki

prawdopodobnie nic sie nie da zrobic samemu trzeba do naprawy oddac, jedyne co moge zrobic to poprosic kogos zeby przyjechal ze swoim monitorem i zobacze jak inny monitor dziala..

tu znalazlem tez taki problem:





filmiki nie odzwierciedlaja tego co sie widzi ale wiadomo ze problem jest.. niby 144 hz jest ale dziala jak gowno, bede musial sie z producentem kontaktowac. ciekawe co powiedza jak to po gwarancji monitor itd
pietrasos
Avatar

Dołączył: 06 paź 2018

Posty: 3321

Pochwały: 893

Diamenty: 37

Poziom konta: 19

tak, to usterka monitora
sprzedawca niewątpliwie zataił informacje o tej wadzie, ale jak kupowałes na olx, to nie wiem, czy on ci odda za niego kase, tym bardziej, że kupowałes razem z całym zestawem. nie wiem, jaka jest polityka na olx w dochodzeniu praw klienta. niektóre oferty po prostu nie uwzględniają 14 dni odstąpienia od umowy. może była tam w ofercie jakas gwarancja rozruchowa, nie wiem

Musisz posłuchać, jeśli cię obchodzi to, kim na prawdę jesteś, po co tu jesteś i dokąd zmierzasz! Czy na prawdę myślisz, że jesteś z tego świata?
Chciej otwórzyć swój umysł i odrzuć wszystko, w co wierzyłeś do tej pory. Przebudźcie się!

Spoiler


urbanbiffeN
Avatar

Dołączył: 29 lis 2018

Posty: 225

Pochwały: 1

Diamenty: 21

napisalem do producenta zobaczymy co odpisze
jak nic sie nie da zrobic to sie zajmie reszta

a tak to kupie uzywke jakas na olx w wwa i tyle
Przejdź do strony

Time: 0,0221s  |  Queries: 8  |  Memory Usage: 1.09 MiB